masaż gorącą czekoladą

masaż gorącą czekoladą

Wspaniały zapach czekolady działa odprężająco, uspokająjąco oraz wzmaga produkcję serotoniny. Magnez, żelazo, teobromina, flawonoidy i fenyloetyloamina zawarte w czekoladzie powodują euforyczne samopoczucie podobne do stanu zakochania. Czekolada zawiera także wysoką zawartość przeciwutleniaczy, dzięki czemu spowalnia procesy starzenia i zapobiega nowotworom. Czekolada wykorzystywana w zabiegach kosmetycznych ma działanie regenerujące, stymulujące, antycellulitowe, pobudza krążenie krwi, redukuje nadmiar tkanki tłuszczowej. Składniki zawarte w maśle kakaowym (lipidy, witaminy z grupy B, PP, A i E, magnez) są tolerowane przez skórę i łatwo wchłaniane.
Czekoladowa masa zastosowana w zabiegu zawiera prawdziwą czekoladę, olej migdałowy lub z pestek winogron. Może zawierać również miód, cynamon lub goździki w zależności od indywidualnych potrzeb klientki.

Czekolada w połączeniu z masażem wykazuje działanie :
• uspokaja,
• łagodzi stres,
• wprowadza w stan głębokiego relaksu,
• podnosi poziom energii,
• poprawia nastrój,
• przywraca harmonię między ciałem, umysłem i duszą,
• łagodzi dolegliwości układu oddechowego, nerwowego, krążenia oraz mięśniowego,
• poprawia napięcie skóry,
• poprawia koloryt skóry,
• odżywia skórę.

Wskazania do masażu czekoladowego :
• cellulit,
• otyłość, nadmiar tkanki tłuszczowej,
• bóle mięśni i stawów,
• stres,
• przemęczenie,
• spadek poziomu energii.

Zabieg polecany jest dla każdego rodzaju skóry.

Przeciwwskazania do wykonywania masażu czekoladowego :
• choroby zakaźne,
• żylaki,
• ciąża,
• choroby skóry,
• zaburzenia krążenia,
• podwyższona temperatura ciała,
• świeże uszkodzenia skóry,
• stany zapalne skóry (ostre i podostre) oraz nadpobudliwość nerwowa.