59 / 100

masaże

MASAŻ GORĄCĄ CZEKOLADĄ

Wspaniały zapach czekolady działa odprężająco, uspokajająco oraz wzmaga produkcję serotoniny. Magnez, żelazo, teobromina, flawonoidy i fenylotyloamina zawarte w czekoladzie powodują euforyczne samopoczucie podobne do stanu zakochania. Czekolada zawiera także wysoką zawartość przeciwutleniaczy, dzięki czemu spowalnia procesy starzenia i zapobiega nowotworom. Czekolada wykorzystywana w zabiegach kosmetycznych ma działanie regenerujące, stymulujące, antycellulitowe, pobudza krążenie krwi, redukuje nadmiar tkanki tłuszczowej. Składniki zawarte w maśle kakaowym (lipidy, witaminy z grupy B, PP, A i E, magnez) są tolerowane przez skórę i łatwo wchłaniane.
Czekoladowa masa zastosowana w zabiegu zawiera prawdziwą czekoladę, olej migdałowy lub z pestek winogron. Może zawierać również miód, cynamon lub goździki w zależności od indywidualnych potrzeb klientki.

Czekolada w połączeniu z masażem wykazuje działanie :

  • uspokaja,
  • łagodzi stres,
  • wprowadza w stan głębokiego relaksu,
  • podnosi poziom energii,
  • poprawia nastrój,
  • przywraca harmonię między ciałem, umysłem i duszą,
  • łagodzi dolegliwości układu oddechowego, nerwowego, krążenia oraz mięśniowego,
  • poprawia napięcie skóry,
  • poprawia koloryt skóry,
  • odżywia skórę.

Wskazania do masażu czekoladowego :

  • cellulit,
  • otyłość, nadmiar tkanki tłuszczowej,
  • bóle mięśni i stawów,
  • stres,
  • przemęczenie,
  • spadek poziomu energii.
  • Zabieg polecany jest dla każdego rodzaju skóry.

Przeciwwskazania do wykonywania masażu czekoladowego :

  • choroby zakaźne,
  • żylaki,
  • ciąża,
  • choroby skóry,
  • zaburzenia krążenia,
  • podwyższona temperatura ciała,
  • świeże uszkodzenia skóry,
  • stany zapalne skóry (ostre i podostre) oraz nadpobudliwość nerwowa.